Friday, 23 March 2012

Pics area2 kampung

video
sebagai permulaan..aku pun tatau nak pos mende kat blog nie,so selepas menelaah hard dsk aku, jupe la dengan beberapa projek yang dok wat dolu2..so pe lagii,upload jela video nie...

Kebanyakan pics2 dalam video nie adalah sekitar Kedah dan Perlis aje...just nak bagitau,kitorg ada kampung halaman...korang ada kampung ker? kalau ada, janganla malas-malas nak balik kampung pulak, sian dengan orang tua tau..

Sebenarnya lebih suka tinggal kat kampung, barang-barang murah, taraf hidup rendah...dapatla jimat sikit bulan-bulan, tapi nak buat macam mana, dah ditakdirkan aku jadi student dan wife aku plak kena keje area sini, so terpaksalah menelan apa-apa sahaja...lagi satu yang best tinggal kat kampung, sifat kejiranan yang tinggi gile la, betul-betul amik kisah sesama sendiri. so tak kan sunyi and if kena tinggal sorang-sorang dalam umah pun, rasa selamat pun ada. kalu kat area KL nie, tak payah cakap la. jiran sebelah, nak bertegur sapa pun susah. selalu gak la jadik, bila balik umah, sama-sama buka pintu, dengan rasa hormatnya, aku pun tegur la, "baru balik kerje ker?", pastu jiran aku pun jawab,"a'ah..baru balik kerje..."...aku pun diam seketika, kot-kot la ada sambungan ayat dia tu, tup-tup terus masuk umah. hm...memang dah jadi adat kot kalu tinggal area KL nie. so, esoknyer pulak, bila aku tengah buka pintu, dia pula tanya, "baru balik keje ker?"...aku pun jawab,"a'ah...baru balik...".kesimpunlannya, ini lah perbualan paling HOT di antara jiran-jiran aku...

so, pape hal, layan dulu video aku buat nie...

p/s:  video nie sudah kena compress, so if korg maximize kan, kurang jelas. better view camtu ajer..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...