Sunday, 30 September 2012

Berjaya - Air

Salam to all...

Sedang aku dok godek godek tenet, terjumpa dengan satu website nih yang diberi nama Berjaya-Air. Selama nih, aku ingatkan dekat semenanjung just ada Mas, AA and Firefly jer, tak sangka ada lagi yang lain. Dari penyiasatan aku, Berjaya-Air nih flight terus pergi pulau-pulau pelancongan dekat semenanjung macam Pangkor, Redang, Langkawi, Tioman & Singapore. Tapi bila tengok dekat booking, ada pulak ke Kota Bharu Kelantan. Sonoklah orang Kelatan, ada banyak pilihan untuk balik kampung, naik jer dekat Subang terus shoot sampai Kota Bharu, tak payah susah-susah nak lalu lebuhraya Karak yang menakutkan tu, hehe...

Lepas aku dapat tau pasal Berjaya-Air, aku ada cari-cari jugak dekat tenet pasal pengalaman orang yang pernah naik, kebanyakkannya cakap occay... Hmm, occay la kot sebabnya, kalau macam Tioman and Redang, tak perlu nak mabukkan diri sendiri naik feri or bot untuk ke pulau, sebabnya Berjaya-Air memang terus shoot sampai pulau, menarik nyer ! Macam nak try jer, hehe...

Kalau nak tau lebih details or nak try ker, boleh lah pergi website diorang. Roger and out !

10 comments:

  1. dah selalu dgr pasal berjaya air ni..takda chance jer nak try...tapi tu lah...naik fokker...takut sehhh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke?ai...seram semacam jer nih..

      Delete
  2. Laaa Orga... dah lama la ada, tapi aku tak pernah cuba sebab geun la dia punya kapal terbang kecik... mesti gegar kuat kat atas tu... aku lebih gerun gegar kat atas drp lebuh raya karak tuuu... maklum la akukan pengguna tegar lebuh raya karak

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko ni shidah...karaklah lagi gerun, ada antu... :)

      Delete
  3. Haah la Orga, dah berpuluh tahun dah servis Berjaya Air ni. Tapi saya pun gerun nak guna macam member2 kat atas tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. apsal semua orang gerun dengan Berjaya Air nih? Cian diorang tau...penat penat diorang buat service untuk rakyat jelata macam kita nih, gerun pulak nak naik...

      Delete
  4. Hmmm..memang dh lama berjaya neh... airline under berjaya group... Redang takde promo ker...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu ler pasal, aku yang buta IT nih jer baru tau, huhu...Redang? tak perasan la pulak, tapi kalau ada promo, nak jugak try test, hehe...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...