Sunday, 24 February 2013

Get ready for MATTA FAIR 2013

Salam selsema untuk semua, iyer...aku memang kena selsema sekarang ni, sebelah kiri. Pelik betul, boleh kena sebelah pulak kan. Dah 3 hari tu, adey~...lama betul nak hilang. Walaupun hidung sebelah kanan jer yang dapat berfungsi dengan baik, tak sangka, aku dapat hidu jugak ada satu event yang agak gempak lah akan berlaku bulan March nanti. Aku yakin dan pasti, mesti semua orang dah tak sabar-sabar kan menunggu event ni. Event yang aku nak nyatakan tu adalah...jeng jeng jeng!!


Ya...event tersebut adalah Matta Fair 2013. Perasan tak bila tarikhnya? Betul tu, 15-17 March 2013. Jadi, memandangkan event Matta Fair ni berlangsung pada tengah-tengah bulan March, alangkah baiknya sekiranya, gaji/elaun/wang saku/fulus yang dapat pada hujung bulan Feb nanti, di simpan sedikit untuk Matta Fair ni. Ini just pesanan dari sahabat untuk sahabat :) Yang duit bersepah-sepah tu, abaikan jer pesanan ni hokey.

Di samping itu juga, cewah...ayat karangan, disebabkan masih awal lagi, bolehlah start planning, mana nak pergi nanti, pakej apa nak ambik, and apa aktiviti yang nak dibuat...Sebelum ni aku pernah grab Pakej Langkawi and Melaka Afamosa Resort, compare dengan harga asal memang lagi banyak murahlah, serius beb! Untuk lagi details, boleh klik dengan gambar atas. So, jangan lupa untuk bookmark dekat calender, nanti sama-sama kita terjah :)

Roger & out.



56 comments:

  1. Hehehe...jalan lagi, duit lagi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha...dah jadi adat la jom jalan, kalau dah terjebak tu, dah tak boleh nak buat apa. so addicted...

      Delete
  2. mesti best kalo leh terbang jalan jalannns selalu..,uhUUuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mestilah best wak, dapat tengok dunia luar, ahaha...

      Delete
  3. aku tak pernah pun pergi matta fair ni.... kawan2 opis aku rajin sungguh gi sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. laa, apsal tak pegi shidah, rugi woo..banyak pakej yang best-best and murah compare dari normal price...

      Delete
  4. Salam Orga

    wow...terima kasih atas maklumat...akak ni selalu terlepas event cenggini....
    gatal sesangat dah tapak kaki ni.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...sama lah kita kak, asyik dok tepek dekat umah jer, tak boleh jadi ni...

      Delete
  5. wah best nie...kena simpan duit la utk jenguk Matta Fair. Tapi tahun nie je dah ada 2 trip...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak cukup tu cik kamoo, kena tambah lagi 2 trip tu, heheh...takper, nanti kita sama-sama terjah matta fair :)

      Delete
  6. nak kemana agaknya lepas ni ORGA?
    JAPAN lagi ke? wah syiok tu
    jauh perjalanan banyak pengalaman

    ReplyDelete
    Replies
    1. japan pun dalam planning jugak dila, huhu...syok kan pegi sana, tu pasal nak merepeat lagi, gigih ni menabung :)

      Delete
  7. Saya pernah pergi MATTA fair ni di Penang, dekat rumah saya je..tiap-tiap tahun buat di PISA. Tapi tak boleh pergi satu pun, walaupun murah. Pasal, tarikh offer yang diberi selalu tak kena dengan cuti saya hu hu hu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe kak, kalini try la lagi, manatau ada terkena tarikh cuti ke, hehe..

      Delete
  8. menarik tu. tapi jenis nik ni tak pandai la nak compare murah ker mahal sebab mana ada pengalaman pi melancong sgt..hehe
    tapi boleh tgk2 kan.ingat nak pi Tioman or redang bulan 5 ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kita nik, tak pandai jugak. macam nik dah set nak pergi tioman or redang kan, boleh start survey pakej yang ada sekarang ni, nanti pegi matta fair compare dengan reger dekat sana, kalau lagi murah, tibai jelah, hehe..

      Delete
  9. xtau nk gmmemna dh sbb tahun ni dah penuh percutian..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah~...jeles dengan ko hery, aku ni masih lagi terkebil-kebil taktau nak pegi mana, huhu...

      Delete
  10. nak try pi la tahun ni..tak pernah pi pun.. so, kena simpan duit dari sekarang la kan.. he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau pi tu get ready lah, orang memang ramai...

      Delete
  11. Mssa event memang murah pakej dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu hanif, harap-harap kalini adalah yang berkenan di hati :)

      Delete
  12. nak gi korea nak g korea nak gi koreaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. ayuhlah xila...mari kita nyanyi bersama-sama:

      ~Fly to Seoul nawa Let's dance dance, Boom Boom Boom hamkke jeulgyeo sinnage bamsaedorok ~

      Delete
  13. hmmm... nak survey jepung trip.. ko rasa murah tak??

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo jepun better ko plan sendiri-sendiri je zette. matta fair ni yang best local nyer pakej...

      Delete
    2. yeke? so, pulau2 tu cam best la ye???

      hmmm... nanti kalo terserempak, sonyum yo.. hehe

      Delete
    3. betul tu zette, ok...nanti jumpa tegur-tegur ek :)

      Delete
  14. Thanks remind pasal Matta fair ni....
    AJ nak survey accomodation sekali untuk cuti nanti.... =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah...dah ada plan nampak aj, selamat mencari yer nanti...

      Delete
  15. Uhu tak pernah gi matta fair.
    Ops penah la gi PWTC tp nak gi pameran digital.. punyalah ramai entrace matta fair eheheh.

    Err kat kelate bile ek matta fair?
    Nak tangkap pakej mana tahun ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh tahan jugaklah dekda, maklumlah semua orang bizi nak mencari kan. yang perginya pulak 1 family, memanglah pack...klate? tak sure lah, kena tunggu depa announce la nanti bila, hehe..

      Delete
    2. Uhuhu tak sabor nak try menangkap 1pakej.. ketinggalan sungguh kan tak penah gi? huhuhu.

      Delete
    3. takper dekda...nanti survey dulu, kalau berkenan, terus grab lah...

      Delete
  16. aku selalu pegi matta fair ni, tp actually takde beli pape pun. just join the crowd and collect all those brochures. haha kalo ade buku2 informasi free mmg aku rembat. ntahla.. selalunya matta fair ni byk travel agents je. plus kalo airlines ada jual tiket murah. normally premium airlines akan start online sales dlu dari sebelum bermulanya matta fair. utk yg selalu travel DIY, my humble opinion, takde beli pape pun sbb source of information akan dpt terus dari internet. ;) unless nak beli pakej honeymoon ke mauritius, then pegi matta fair utk dptkan pakej murah adalah berbaloi~

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu danny, matta fair ni local punya pakej yang best, macam pakej melaka afamosa resort aku ambik ritu, normal entrance fee is rm30, but dekat matta fair dapatlah rm20. pastu accmndation pulak just rm20 per pax, apartment style. ikut harga biasa beratus jugaklah, hehe...

      Delete
  17. Sekarang ni musim hujan kan..ramai kwn kat opis ni pun kena serangan virus selesema burung..opss..selsema hidung..2 hari JM kat HatYai pun..setiap petang hujan..mmg musim kan sekarang..Ahaa..MATTA Fair..setiap kali ada MATTA Fair belum pernah try tp thn ni kalau ada peluang dan ruang..nk try jengah..thanks for sharing eh...SHARING IS CARING katanya :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha...memang pun, now ni setiap petang jer mesti hujan, tengoklah, now pun dah gelap dah langit, hm~...jap lagi mesti hujan jugak ni. wah~, jm udah balik dari hatyai yer, mesti best kan...

      Delete
  18. nak kena terjah jugak nnti ni... n take care !

    ReplyDelete
    Replies
    1. terjah jangan tak terjah kA, hehe...

      Delete
  19. ini sudah bagus. ada alasan nak balik rumah tgh bulan 3..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok jugak tu kimi, alasan yang kukuh sekali, ahaha...

      Delete
  20. he..he..bersama2lah kita berjuang di Matta Fair kali ni ya... Saya nak aim water chalet kat PD.. and a few other local destinations...he..he...selamat berjaya ya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy macam biasalah kot, kalini still hunting for melaka afamosa resort tu lagi, sonok woo main air, hehe...

      Delete
    2. haah..yg tu memang value for money.. dulu saya dapat rm68 for a 3 bedroom bungalow.. sapa nak kasik wooii...:)

      Delete
    3. hehe...tu la pasal, sapelah nak kasik reger tu kan, harap-harap kalini promo lagi best ler...

      Delete
  21. Orga..kami xtau sgt apa fungsi matta fair ni sebab xpernah gi atau wat. Katakan kami dh ada fight ticket pi mana2..maybe x leh ambik pape tour pakej ke apa ke kt sana tu?? makaseh

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam tu pun ok jugak zila. dulu masa ambik pakej langkawi, flight beli sendiri, just ambik pakej hotel dengan aktiviti jer dengan diorang..macam kayak, snorklg, naik bot keliling pulau...honeymoon pakej pun hado kalau untuk yang baru-baru kahwin tu :)

      Delete
  22. Hmmm... setuju pasal matta fair nie memang sesuai untuk domestik. Kalau nak pegi oversea better sendiri je kot but rembat juga info2 for future planning. Tapi mcm tiket2 Hong Kong Disneyland and USS murah2 kat sini. Kalu domestik memang banyaknya beli. Pakej gi Mabul, Lost world of tambun, Putrajaya River Cruise and KL Tower punya high-tea. Memang berbaloi2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah kan owen, kalau oversea lagi best pergi sendiri, sebabnya, ada banyak lagi pilihan. macam matta fair ni, untuk local memang best lah.lagi 15 hari tu nak tunggu, hehe...

      Delete
  23. hamboiii orga..panjang langkah la lagi pasni ek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..harap-harap bernasib baiklah nanti ena, tapi mesti ramai orang time event tu, huhu...

      Delete
  24. EHhh ape2 pun entry ni over.... *stressssss tersekat kat sini !!!, motivasikan diri : saya tgah cuti bertahun kat sarawak ni!.

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang yang bercuti tak yah cakap lah, memang habis satu serawak lah ko jelajah wan, hehe...syok betui! balik semenanjung nanti mesti dah takde loghat perak dah kan :)

      Delete
  25. x pernah pun g matta fair sbb ade anak2 kecik. hehehe. mase ade show kt bangkok last year, diorg wat fair camni gak la. mmg sesak giler! nak bawak anak kecik? mmg haru la jwbnye

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ikut experienced lepas-lepas, memang ramai tahap gaban orang masa event tu nanti, bawak anak kecik mungkin tak sesuai sue, maybe diorang tak selesa nanti. kalau berkesempatan, try lah pergi :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...